A dermatológiai lézer atyja Rox Anderson a Harvard Egyetemen karrierjének jó részét azzal töltötte, hogy a cellulitis lézeres kezelését fejlesztette.

Számottevő eredmény hiányában, Rox olyan eljárást keresett, melynek során a zsírsejteket (adipocytákat) belűlről tudná szétroncsolni.

Rox rádöbbent, hogy a zsírsejtek rendkívül érzékenyek hidegre, ezért, ha a zsírszövetet  hűteni kezdjük az beindítja azok programozott sejthalálát (apoptózisát).

A zsírsejtek hidegérzékenysége már rég óta ismert volt, erről számtalan dokumentáció is született.

A zsírsejtek gyulladását (panniculitis) korábban már felfedezték, többek közt női kerékpárosoknál is. Innen jött az ötlet, hogy a zsírsejteket fagyasztani kell, ezáltal elpusztulnak. Rox egyedi tervezésű fejekkel álmodta meg a Cryolipolizáló gépet.

 

A gép első klinikai felhasználására a bostoni Wellma Massachusetts General Hospitalban került sor, együttműködve a Harvard Egyetem Orvostudományi karával.

A Klinikai vizsgálat eredményei fantasztikusnak bizonyultak!

 

A kezelés menete:

A Cryolipolízis egy forradalmian hatékony eljárás, melynek során a kezelt területen a zsírsejteket -10 Celsius fokra hűtjük le 60 percen keresztül speciális kezelőfejek segítségével.

A különböző méretű fejek vákuumot képeznek a bőr felületén és beszívják majd lefagyasztják azt.

A kezelés hatására a zsírsejtek programozott sejthalállal elhalnak majd 3-4 hétig ürülnek részben a nyirokrendszeren, részben a májon keresztül.

A kezelés a zsírleszíváshoz hasonló hatékonysággal bír, azonban nem jár invazív beavatkozással, sem műtéti szövődményekkel.

Az eljárás hatékony olyan területeken felhalmozódott zsírral illetve narancsbőrrel szemben is, melyek sem testedzés sem diéta hatására nem tűnnek el.

A kezelés legsűrűbben 4 hetente ismételhető mert a szervezetnek időre van szüksége ahhoz, hogy az előző kezelés során elpusztult zsírsejteket eltávolítsa.

 

A kezelés nem végezhető:

Krónikus májbetegség

Raynaud syndrome

Hidegérzékenység

Súlyos cukorbetegség

Terhesség

Gyulladásos bőrbetegség

Rosszindulatú daganat

18 éves kor alatt

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a Cryolipolízis alakformáló kezelés ezért túlzott súlyfelesleg eltávolítására nem alkalmas!!