glabella botox kezelés, ráncfeltöltés

Tapasztalatom és pácienseim visszajelzései alapján, a Botulinum Toxinos ránctalanító kezelés ma Magyarországon már egyre elterjedtebbé válik. A dolgozó kor kitolódásával és a nők munkaerőpiaci- és közéleti szerepének növekedésével ugyanis, egyre nagyobb az igény a jó külső megjelenésre való odafigyelés és nőies szépségünk megőrzése iránt.

És bár a plasztikai sebészeti kezeléseket túlzásba vivő hollywood-i sztárok eltorzított arcának láttán, még mindig sokakban némi ellenérzés merül fel, ha tűvel végzett, plasztikai beavatkozásról beszélünk, mégis véleményem szerint amennyiben a páciens az orvossal jól együttműködik és betartva a szakmai normákat ( fél éven belül 2 kezelés nem végezhető, kivéve a korrekció 2 héttel beavatkozás után). Gyönyörű eredményt tudunk elérni, hogy Ön újra fiatalnak, szépnek és kisimultnak érezze magát.

A Botox kezelés rövid (15-20 perc), a tűszúrások enyhe érzékenységet okozhatnak, az eredmény azonban magáért beszél. A Botox kezelést kizárólag a felső arcfélen, azaz a járomcsont feletti területen végezzük, mely terület a kezelés szempontjából 3 régióra osztható:

  1. a szemöldökök közti úgynevezett „ mérges ráncok”
  2. a Homlok régió
  3. a külső szemzugoktól a haj vonaláig található terület ahol a szarkalábak jelennek meg.

A maximális eredmény 2 héttel a kezelés után látható.

A Botox kezelést Dysport 300E illetve 500E nevű készítménnyel végzem, mely megváltoztatja az arc illetve a mimikai izmok működését. Ezáltal addig amíg tart a szer hatása – mely egyénenként változó (fél évtől akár két évig is) – a páciens nem képes ráncolni a kezelt területeket azonban ez semmilyen kellemetlen érzéssel vagy mellékhatással nem jár.

A kezelés, egészséges paciensen végezve, alapvetően teljesen biztonságos, csak a legritkább esetben okoz enyhe mellékhatásokat, melyek általában lehetnek:

  • Enyhe helyi reakció, bőrpír
  • Apró lila folt,(haematoma) a kezelés helyén mely néhány nap alatt elmúlik
  • Tűszúrás helyén apró csomó, mely szintén pár napig tart
  • Influenza szerű tünetek, általában első kezelést követően aznap, ritkán másnap is (fáradtság, gyengeségérzés)

Az esetleges kellemetlen tünetek hamar elmúlnak, míg Ön a következő hónapokban egészen biztosan tovább élvezheti a kezelés előnyeit, hiszen kisimult és gyönyörű arcán barátai, ismerősei, kollégái is észre fogják venni a szemmel látható változást. Sok páciensem számol be a kezelést követő pozitív élményeiről.

Magabiztosabbnak, szebbnek érzik magukat, nyitottabbá válnak környezetükkel Mintha csak „kicserélték volna”.

Botoxszal a Migrén ellen

Botoxszal a Migrén ellen!

A statisztikák szerint az Európában és USA-ban élő férfiak 6-8%-a, a nők 15-18%-a szenved krónikus migrénben, mely havonta legalább 15 napot érintő fejfájást jelent. A fejfájás gyakran együtt jár hányingerrel, hányással, depresszióval. Ilyenkor a betegek 50-80%-a adagol túl fájdalomcsillapítókat, akár morfinszármazékokat is, mely gyomor- és bélproblémákhoz, vagy akár súlyosabb mellékhatásokhoz vezethet. A migrént tulajdonképpen az arc- illetve fejizmok görcse okozza, melyet kiválthat a stressz, éles fény, bizonyos ételek, italok (vörösbor, kávé stb.) de gyakran genetikai hajlamra vezethető vissza. A migrénes roham leggyakrabban az orrgyök és a halánték valamint a tarkó tájékról indul ki és akár 3-4 napig is eltart, mely komoly gyötrelmeket okoz, a legtöbb esetben munkaképtelenséggel jár együtt. A botulinum toxin "BOTOX" az izmok beidegzését bénítja, melynek hatására meggátlódik az izmok görcsös összehúzódása. A Botox 2011 óta engedélyezett migrénes epizódok megelőzésére. 2011 óta több randomizált klinikai vizsgálatot is végeztek, melyben összesen 3646 migrénes paciens vett részt akik közül 1551 beteg állapota krónikus volt, mely havonta minimum 15 napot érintő fejfájást jelent. Ezen esetekben 12 hetente ismételt Botox kezelések hatására átlagosan havonta 95%-al csökkent a migrénes epizódok száma. A vizsgálatok alapján migrén esetén, 12 hetente adott botox injekcó hatására a migrénes betegek állapotában a legtöbb esetben javulás következik be mely az életminőség jelentős javulását is eredményezi. Amennyiben Ön is hasonló problémával küzd forduljon hozzám bizalommal, hogy segíthessek gyógyulásában!