botox a migrén ellen

A statisztikák szerint az Európában és USA-ban élő férfiak 6-8%-a, a nők 15-18%-a szenved krónikus migrénben, mely havonta legalább 15 napot érintő fejfájást jelent. A fejfájás gyakran együtt jár hányingerrel, hányással, depresszióval. Ilyenkor a betegek 50-80%-a adagol túl fájdalomcsillapítókat, akár morfinszármazékokat is, mely gyomor- és bélproblémákhoz, vagy akár súlyosabb mellékhatásokhoz vezethet.

A migrént tulajdonképpen az arc- illetve fejizmok görcse okozza, melyet kiválthat a stressz, éles fény, bizonyos ételek, italok (vörösbor, kávé stb.) de gyakran genetikai hajlamra vezethető vissza. A migrénes roham leggyakrabban az orrgyök és a halánték valamint a tarkó tájékról indul ki és akár 3-4 napig is eltart, mely komoly gyötrelmeket okoz, a legtöbb esetben munkaképtelenséggel jár együtt. A botulinum toxin „BOTOX” az izmok beidegzését bénítja, melynek hatására meggátlódik az izmok görcsös összehúzódása.

A Botox 2011 óta engedélyezett migrénes epizódok megelőzésére. 2011 óta több randomizált klinikai vizsgálatot is végeztek, melyben összesen 3646 migrénes paciens vett részt akik közül 1551 beteg állapota krónikus volt, mely havonta minimum 15 napot érintő fejfájást jelent. Ezen esetekben 12 hetente ismételt Botox kezelések hatására átlagosan havonta 95%-al csökkent a migrénes epizódok száma. A vizsgálatok alapján migrén esetén, 12 hetente adott botox injekcó hatására a migrénes betegek állapotában a legtöbb esetben javulás következik be mely az életminőség jelentős javulását is eredményezi.

Amennyiben Ön is hasonló problémával küzd forduljon hozzám bizalommal, hogy segíthessek gyógyulásában!

Kategóriák: Botox